Night Cream

Night Cream

offer

offer

offer

offer

Pengunjung


web stats

MAKANAN TAMBAHAN - SUPPLEMEN ( BIO-MAZ+ DR.MAZ NUTRIMILK ( MINYAK KELAPA DARA )

RAWATAN DAN SIHAT TANPA UBAT

Membongkar Rahsia Alam
MINYAK KELAPA DARA SERIBU GUNA MENYIMPAN SERIBU RAHSIA
Pokok kelapa telah dijadikan tuhan begitu hebat dengan pelbagai fungsi untuk manusia. Setiap bahagian pohon kelapa mempunyai pelbagai kegunaan dari makanan , penjagaan kecantikan hingga kepada perubatan terun temurun . Pokok kelapa telah diiktiraf sebagai suatu pohon yang paling rapat dengan kehidupan manusia seharian .
Suatu bahagian pohon kelapa seolah dipinggirkan kerana dikhuatirkan membawa mudarat kepada kesihatan manusia . Ianya adalah minyak kelapa . Ini menimbulkan kehairanan bagaimana suatu pohon yang tuhan jadikan begitu berguna untuk manusia tetapi minyak nya dikatakan membawa kesan negatif pula .
Sebenarnya minyak kelapa yang dara adalah minyak kelapa yang diproses tanpa menggunakan haba atau kimia , menyimpan pelbagai khasiat yang tidak diketahui umum . Kajian keatas minyak kelapa dara telah di lakukan oleh pakar-pakar negara Barat sejak awal tahun 1930an laggi . Kebanyakan kajian dilakukan keatas penduduk di Kepulauan Pasifik di mana kelapa menjadi sebahagian besar

pemakanan harian . Pakar-pakar tersebut merumuskan bahwa suatu kandungan yang terdapat dalam kelapa yang di panggil lemak tepu dapat memberi pelbagai kesan positif keatas kesihatan manusia . Sebab itulah penduduk Kepulaun Pasifik begitu sihat dan mempunyai kadar berat badan dan ketinggian yang begitu baik . Mereka juga didapati tidak mengalami penyakit kronik seperti jantung atau kanser .
Jadi apakah sebenarnya minyak kelapa dara ?
Minyak kelapa dara adalah minyak kelapa yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia di mana struktur asal dalamannya dapat dikekalkan seasli-aslinya . Berbanding dengan minyak kelapa biasa di mana haba dan kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamannya berubah membawa kepada kemudaratan apabila manusia memakannya . Selama empat puluh tahun kempen dan kajian Negara Barat yang menentang penggunaan minyak kelapa secara meluas sebenarnya adalah ditunjukan kepada minyak kelapa biasa yang menggunakan haba dan kimia ketika diproses dan bukannya minyak kelapa dara . Minyak kelapa dara sebenarnya amat sukar dicari dipasaran kerana prosesnya yang rumit dan sukar diproses secara komersil dan besar-besaran .Seorang penyelidik yang merupakan professor farmakologi dan Universiti Michigan telah membuat suatu penemuan besar yang mencungkil rahsia alam yang di simpan oleh minyak kelapa dara . Beliau mendapati bahawa minyak kelapa dara berupaya membunuh virus , bakteria , kulat danparasit . Cuba anda bayangkan bertapa besarnya makna penemuan ini kerana bersifat anti virus , bakteria , kulat dan parasit , minyak kelapa dara berupaya melawan atau menyembuh pelbagai penyakit .
Kekuatan sifat minyak kelapa dara , pakar-pakar barat terus mencari kesan  seterusnya yang boleh dilakukan oleh minyak kelapa dara keatas pelbagai penyakit . Sekiranya berjaya , sudah pasti minyak kelapa dara di anggap sebagai kejadian tuhan yang paling bermakna untuk manusia sejagat . Kajian - kajian dekad seterusnya telah mendapati bahawa minyak kelapa dara memberi pelbagai kesan positif seperti berikut :

 • meningkat dan memperbaiki sistem pertahanan badan
 • meningkat kadar metabolisma badan
 • anti virus , bakteria , kulat , dan parasit yang semulajadi
 • anti oksida semulajadi
 • meningkat fungsi kelenjar tairrod
 • melindungi kesan sinaran ultra violet
 • tidak meningkatkan kepekatan atau platelet darah
 • melindungi kesan sinaran ultra violet dalam cahaya matahari
 • meningkat pertumbuhan sel kulit , rambut dan badan manusia
 • membekal sumber tenaga dengan cepat
 • melembap dan melembutkan kulit • melambatkan kesan penuaan dan kedutan pada kulit
 • mengurangkan kesan kerancunan makanan
 • membakar dan mengurangkan kolesterol dalam badan
 • menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat
 • mengurangkan risiko dan kesan penyakit jantung
 • mengurangkan risiko dan kesan darah tinggi
 • mengurangkan risiko dan kesan kencing manis
 • mengurangkan risiko dan kesan demam
 • mengurangkan risiko dan kesan batuk biasa
 • mengurangkan risiko dan kesan batuk kering
 • mengurangkan risiko dan kesan selsema dan resdung
 • mengurangkan risiko dan kesan lelah
 • mengurangkan risiko dan kesan buasir

 
 • mengurangkan risiko dan kesan sembelit
 • mengurangkan risiko dan kesan hepatitis A,B,C
 • mengurangkan risiko dan kesan sakit gigi dan gusi
 • mengurangkan risiko dan kesan ulser perut dan mulut
 • mengurangkan risiko dan kesan kanser
 • mengurangkan risiko dan kesan leukemia
 • mengurangkan risiko dan kesan stroke atau angin ahmar
 • mengurangkan risiko dan kesan kelemumur rambut
 • mengurangkan risiko dan kesan radang paru-paru
 • mengurangkan risiko dan kesan penyakit hati
 • mengurangkan risiko dan kesan jangkitan mata dan telinga
 • mengurangkan risiko dan kesan pembesaran prostate
 • mengurangkan risiko dan kesan penyakit hempedu
Sudah tentu kita akan merasa terkejut apabila melihat senarai panjang penyakiy yang dapat di elak atau di sembuhkan dengan memakan minyak kelapa dara .
Ini semua adalah kuasa tuhan yang , dari awal lagi menunjukkan kepada manusia bahawa pohon kelapa kejadiannya amat berfungsi untuk kegunaan harian manusia . Tanpa kajian - kajian yang di lakukan oleh pakar- pakar negara barat , sudah pasti seribu satu rahsia alam yang tersimpan di dalam minyak kelapa dara tidak akan tercungkil
Maka terbuktilah bertapa hebatnya kejadian dan hikma tuhan sperti yang di manifestasikan oleh pohon kelapa .
Setiap yang di jadikan tuhan secara semulajadi sudah pasti ada hikmahnya . Janganlah pula kita sebagai insan kerdil menidakkannya .

     DR. MAZ  NUTRIMILK - banyak khasiat nya untuk kecantikan dan kesihatanrm 68.00 sm / rm 70.00 ss

MINYAK KELAPA DARA MENAMBAHKAN TENAGA

Minyak kelapa dara Dr. Maz Nutrimilk adalah 100% organik dan diperolehi daripada pohon kelapa yang hidup secara semulajadi. Menggunakan kelapa matang berkualiti, tanpa menggunakan haba dan bahan kimia semasa proses penghasilannya. Tiada bahan pengawet. Minyak kelapa dara DR. Maz Nutrimilk tidak diperolehi daripada kelapa kering tetapi diambil daripada isi kelapa segar dan diproses melalui kaedah bioteknologi melalui pengilangan yang memenuhi piawaian yang ditetapkan. Ini bagi memastikan kandungan nutrien seperti vitamin E yang terkandung didalam minyak kelapa dara Dr. Maz Nutrimilk  tidak rosak atau hilang.

 
TESTIMONI :

TESTIMONI PENGGUNA : ASMA
Saya mengidap penyakit asma sejak dari kecil. Semakin usia saya meningkat kekerapan saya mendapat asma adalah semakin tinggi. Akibatnya saya tidak dapat aktif dalam sukan bolasepak yang sangat saya minati. Saya tidak berputus asa dan berpegang pada pepatah "SETIAP PENYAKIT ADA UBATNYA". Saya mula mengamalkan Minyak Kelapa Dara selama 4 minggu. Hasilnya sungguh menakjubkan kerana penyakit asma hampir tidak menyerang saya lagi.
En. Murad

TESTIMONI TERKINI PENGGUNA : RESDUNG &  ALAHAN
Assalammualaikum,
Saya telah bertahun-tahun mengalami masalah resdung /alahan. Bermacam-macam ubat, vitamin, food suplement saya cuba tetapi tidak bersesuaian dengan badan dan darah saya. Malah ia akan menjadi lebih teruk atau mendapat penyakit lain pula.
Tetapi sejak saya mengamalkan Minyak Kelapa Dara "Nutrimilk", saya telah banyak merasai perubahan dan berkurang dengan ketara. Saya telah boleh memakan makanan laut yang dulu tidak boleh dimakan langsung. Hingga kini saya masih menggunakan Minyak Kelapa Dara "Dr. Maz Nutrimilk".
Sekian. En Ramli Ali

//////////////************//////////////////************/////////////////**********////////////////*************

                                  
BIO-MAZ

 

Setiap Wanita pasti ingin selalu tampak awet muda, walaupun umur sudah tidak meda lagi. Memperbanya makanan yang mengandung antioksidan dapat membantu menetralisir radikal bebas, yang bisa mencegah kulit kering dan kedut dari kerusakan kulit akibat sinar matahari.
Berikut adalah makanan-makanan tambahan yang ada dalam kandungan Dr.Maz FULLMEAL yang kaya akan antioksidan:

 • 1. Blueberry

Beri biru adalah buah yang kaya vitamin C. Buah ini dapat menangkal kerutan pada wajah dan tubuh. Ia dibungkus dengan kandungan polifenol yang merupakan antioksidan terbaik untuk membantu mengurangi kerusakan sel akibat radikal bebas.

 • 2. Teh hijau

Teh hijau adalah antioksidan alami.Teh hijau mengandung vitamin C dengan dosis tinggi dan vitamin lainnya meskipun dalam jumlah sedikit. Oleh karena itu, teh hijau mampu menangkal serangan radikal bebas dan memerangi penuaan pada kulit.

MANFAAT ACAI BERRY UNTUK DIABETES
Terdapat hubungan yang erat antara obesitas dan diabetes. Orang dengan kelebihan berat badan akan lebih rentan mengalami diabetes.

Kasus obesitas yang semakin meningkat berarti akan berkorelasi juga dengan peningkatan penderita diabetes.
Banyak cara untuk menurunkan berat badan baik melalui olahraga maupun pengaturan diet.

Salah satu suplemen yang dapat membantu untuk menurunkan berat badan adalah Acai berry
Acai berry telah digunakan oleh suku Amazon di Brazil sejak lama, tetapi baru-baru ini mulai diperkenalkan ke seluruh dunia.

Selain sebagai suplemen kesehatan, Acai berry juga diyakini dapat membantu menurunkan berat badan sebagai salah satu faktor risiko diabetes.

Diabetes bisa mempercepat kerusakan di tingkat sel. Ini tentu berdampak negatif pada jantung dan kesehatan secara keseluruhanAcai berry mengandung asam lemak omega-3 dan omega-6 yang dapat membantu kesehatan jantung dan melawan kerusakan sel yang disebabkan diabetes.

Meskipun belum ada penelitian yang dilakukan untuk mengkonfirmasi hubungan antara Acai berry dan diabetes, dokter percaya bahwa Acai berry dapat membantu mengatur kadar insulin dalam darah.
Penderita diabetes tetap harus melakukan segala perawatan yang dianjurkan oleh dokter. Fungsi Acai berry adalah untuk mendukung segala macam perawatan tersebut.
Acai berry juga dapat meningkatkan dan memperkuat sistem kekebalan tubuh. Hal ini penting terutama bagi seseorang yang menderita penyakit ‘besar’ seperti diabetes.
Untuk menjaga kondisinya, penderita diabetes umumnya dianjurkan untuk memperbanyak konsumsi buah dan sayuran. Namun, sebagian penderita mungkin gagal untuk melakukannya.
Banyaknya jumlah sayuran dan buah-buahan yang harus dikonsumsi membuat tidak semua orang mampu memenuhi target ini.
Dengan mengonsumsi Acai berry yang kaya nutrisi, penderita diabetes akan mendapatkan manfaat dan jumlah nutrisi yang sama dari sayuran dan buah-buahan tanpa harus mengonsumsinya terlalu banyak.

Meskipun ada belum ada penelitian rinci atas hubungan Acai berry dan diabetes, penelitian di University of Florida menunjukkan buah ini bisa membunuh 86% sel kanker leukemia.Jika Acai berry memang sekuat itu, setidaknya akan ada diantara kandungan nutrisinya yang dapat membantu penderita diabetes.[]